شرایط سنی آزمون وکالت و سردفتری
شرایط سنی آزمون وکالت و سردفتری
آزمون های شغلی معمولا دارای شرایط خاصی هستند که از جمله مهم ترین این شرایط داشتن محدوده سنی معینی است که آزمون وکالت کانون و مرکز وکلا و سردفتری نیز از این قاعده مستثنا نیستند.
شما برای شرکت در این آزمون ها باید شرایطی را که در آیین نامه و یا قانون های مربوطه اعلام شده است را دارا باشید.
شرایط سنی آزمون سردفتری:
مطابق با ماده ۹ قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفترداران مصوب سال ۱۳۵۴: “سن سردفتران در بدو اشتغال نباید کمتر از ۲۴ سال و بیشتر از ۵۰ سال و سن دفترداران نباید کمتر از ۲۰ و بیشتر از ۵۰ سال باشد.”
همان طور که مشاهده می کنید در قانون ذکر شده محدودیت سنی برای شروع شغل سردفتری مشخص و نامی از آزمون برده نشده است و تعیین این مورد در آگهی ثبت نام صورت می گیرد.
به طور مثال در سال ۹۷ شرایط سنی به این صورت تعیین شده بود که داوطلبین باید حداقل ۲۳ و حداکثر ۴۹ سال برای شرکت در آزمون داشته باشند.
شرایط سنی آزمون وکالت مرکز وکلا:
شرایط سنی که برای آزمون مرکز وکلا تعیین شده است برای زمان صدور پروانه وکالت است و به طور معمول از لحظه ثبت نام در آزمون تا صدور پروانه حدودا ۲ سال طول می کشد که در ادامه به آن اشاره میکنم:
داشتن حداقل ۲۴ سال تمام شمسی و حداکثر ۶۵ سال تمام شمسی در زمان صدور پروانه وکالت.
مرکز وکلای قوه قضاییه برای شرکت در آزمون ۱۴۰۰ شرایط سنی حداقل ۲۲ سال و حداکثر ۶۳ سال را برای ثبت نام در آزمون تعیین کرده بود.
شرایط سنی آزمون وکالت کانون وکلا:
آزمون کانون وکلا در سال ۱۴۰۰ دچار تغییرات زیادی شد که از جمله این موارد، تغییر شرایط سنی بود.
در ایین نامه قبلی لایحه قانونی استقلال کانون وکلا برای شرکت در آزمون وکالت حداقل سن مشخص نشده بود اما طبق لایحه استقلال کانون وکلا به کسانی که سن انها کمتر از ۲۵ سال باشد پروانه وکالت داده نمی شود.
این محدودیت سنی برای هنگام صدور پروانه وکالت می باشد، اما در آیین نامه جدید که توسط قوه قضاییه تصویب و ابلاغ شده است، داوطلبین در هنگام ثبت نام باید حداقل ۲۴ سال تمام شمسی داشته باشند.
حداکثر سن شرکت در آزمون کانون وکلا:
در هنگام ثبت نام سن شرکت کنندگان نباید از ۴۰ سال تمام در حوزه قضایی تهران و از ۵۰ سال تمام در سایر حوزه ها بیشتر باشد.
نکته مهم: شرط حداکثر سن ۴۰ سال برای کانون مرکز که تهران نیز جزیی از آن است نمی باشد بلکه فقط برای حوزه قضایی تهران است بنابراین داوطلبین تا ۵۰ سال می توانند در کانون مرکز ثبت نام کنند اما بعد از قبولی نمی توانند حوزه قضایی تهران را انتخاب کنند.
مهدی تلبا هستم و قصد دارم تا در سایت “مشاور تلبا” به عنوان مرجع مشاوره رشته حقوق و آزمون های حقوقی، مشاوره های کاملی را به دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های حقوق، فقه و حقوق و رشته های مرتبط ارائه دهم و شما می توانید سوالات خود را در قسمت دیدگاه های هر صفحه بپرسید و پاسخ خود را دریافت کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
منابع، شیوه مطالعه و برنامه رتبه برتر آزمون وکالت | رتبه یک ۱
شیوه مطالعه آزمون وکالت به سبک رتبه برترها
شیوه مطالعه آزمون وکالت به سبک رتبه برترها در زمینه برنامه ریزی آزمون وکالت، شیوه مطالعه اصولی آزمون وکالت، راهکار انتخاب منابع وکالت
رتبه یک آزمون وکالت
ارشد حقوق یا دکترای حقوق یا وکالت بخونم
۰ تا ۱۰۰ آرا وحدت رویه در آزمون
سردفتری یا وکالت
8 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام استاد
برای ایثارگران هم این شرایط سنی هست؟
سلام بله بزرگوار
حتی اگه رتبه زیر ده هم باشه بازم نمیشه حوزه قضایی تهرانو انتخاب کرد؟
جز شرایط هست اما معمولا وکالت می کنند
سلام
من بازنشسته و ۵۰سال سن دارم ترم دوم رشته حقوق هستم .میخوام در آینده وکیل بشم آیا مشکلی از لحاظ سنی برام پیش میاد.اگه امکان وکیل شدن نداشته باشم دیگه ادامه تحصیل من بیفایده میشه.لطف راهنمایی بفرنایید
سلام بزرگوار
در حال حاضر امکان شرکت در آزمون وکانون وکلا را ندارید اما در آزمون وکالت مرکز وکلا می توانید شرکت کنید که شرایط حداکثر سنی آن ۶۵ سال است
سلام و وقت بخیر ، من متولد شهریور ۸۱ هستم امکانش هست در آزمون سال بعد( ۱۴۰۳) شرکت کنم؟
شرط سنی مرکز وکلا ۲۲ سال است هنگام ثبت نام و بستگی به تاریخ ثبت نام دارد